U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Geklopte kruidenboter

10 min bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • 250 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
  • 2 el karnemelk of slagroom
  • 2 tenen knoflook
  • 4-5 takjes peterselie
  • Zeezout
  • Mixer, rasp of knoflookpers


Klik hier voor nog meer boters.

Bereiding:

  • Haal de boter minstens 2 uur van tevoren uit de koelkast zodat deze mooi zacht is. Voeg een scheutje karnemelk of slagroom toe voor een extra romig resultaat.
  • Klop met de mixer de boter met de karnemelk of slagroom op hoge snelheid in 3-4 minuten luchtig.
  • Rasp of pers de knoflook en hak de peterselie fijn. Klop de knoflook en driekwart van de peterselie door de boter.
  • Schep de kruidenboter in een mooie coupe of schaaltje of op een bordje. Bestrooi met de rest van de peterselie en zeezout naar smaak. Bij de kruiden-parmezaankrans of het kerstbrood.
  • Dé botertrend van 2025: luchtig geklopte roomboter in oneindig veel smaakcombinaties. Zet zo’n mooie coupe fluffy en fluweelzachte boter op tafel.

Voedingswaarden per persoon

  • 265 kcal
  • 29 g vet waarvan 19 g verzadigd
  • 1 g koolhydraten
  • 1 g eiwit
  • 0 g vezels
  • 0,3 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen