Geklopte kruidenboter
10 min bereidingstijd
Wat heb ik nodig:
Bereiding:
- Haal de boter minstens 2 uur van tevoren uit de koelkast zodat deze mooi zacht is. Voeg een scheutje karnemelk of slagroom toe voor een extra romig resultaat.
- Klop met de mixer de boter met de karnemelk of slagroom op hoge snelheid in 3-4 minuten luchtig.
- Rasp of pers de knoflook en hak de peterselie fijn. Klop de knoflook en driekwart van de peterselie door de boter.
- Schep de kruidenboter in een mooie coupe of schaaltje of op een bordje. Bestrooi met de rest van de peterselie en zeezout naar smaak. Bij de kruiden-parmezaankrans of het kerstbrood.
- Dé botertrend van 2025: luchtig geklopte roomboter in oneindig veel smaakcombinaties. Zet zo’n mooie coupe fluffy en fluweelzachte boter op tafel.
Voedingswaarden per persoon
- 265 kcal
- 29 g vet waarvan 19 g verzadigd
- 1 g koolhydraten
- 1 g eiwit
- 0 g vezels
- 0,3 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen